Skip links

Защо ретро автомобилът има нужда от специални грижи?

Независимо дали е човешко същество или неодушевен предмет, всяко нещо има има нужда от грижи. Ситуацията с ретро автомобилите не е по-различна. Тези истински съкровища, които пазят като в капсула на времето, историята на отминали времена, се нуждаят от грижи и ремонти, ако искаме да запазим историята им жива. 

Защо реставрацията е толкова важна?

Много хора смятат, че щом един автомобил е в графата “остарели”, значи той отдавна е останал в историята и опцията да потегли отново изобщо не съществува. В повечето ситуации, обаче, тези антикварни предмети биват захвърлени в ъгъла на гаража или биват отнесени за скрап. 

Дали това ще се случи и с вашата машина на времето, зависи само от вас, защото има и друг път, по който да тръгнете!

Ако на ретро автомобилите им бъде оказана необходимата грижа и специализирана реставрация, то тези машини могат по магически начин да се преобразят от ръждясала кутия с прах в гаража, до скъпоценно бижу, след което всички по улиците да се обръщат.

Какви грижи са необходими на един ретро автомобил, за да потегли отново?

Както всяко нещо, така и тук, ако вложите любов и внимание в процеса, крайният резултат може да бъде зашеметяващ. Процесът по реконструкция е не просто механична поправка и смяна на повредени части. Това е истинско приключение, пълно с много страст и трепет и водещо майсторите към дебрите на една отминала епоха. Процедурата не е лесна и не е за всеки. Специализиралите се в тази област са професионалисти, обучени как да се грижат именно за тези реликви. Ето какви са стъпките, чрез които един такъв продукт да се поддържа във форма:

  • възстановяване на каросерията – това е първата стъпка от процеса, като тя гарантира заслепяващото присъствие на машината още при пръв поглед. Рутината най-често включва подновяване на изкривени части, като броня или врати, почистване на ръжда и пребоядисване, ако има нужда. Допълнения в сферата са прилагането на хромирани акценти, ако е имало стари, но те са износени или поставяне на нови, ако искате да добавите още блясък във визията;
  • реконструкция на машината – понякога тези модели имат нужда от смяна на двигателя или от частично подобряване на неговите характеристики. Тук се включва и подмяната на отделни машинни елементи, ако старите не са в добра работна кондиция;
  • преработване на интериора – това служи не само за поправяне на износените части, но и за да може интериорът да бъде напълно адаптиран към индивидуалните ви предпочитания. На подмяна или частична реставрация подлежат седалките, арматурното табло, волана и други компоненти, на които искате да придадете ретро вида;
  • поддръжка на електрическата система – важно е специалист да погледне дали електричеството в машината работи по предназначение. Проверката обхваща всички кабели, както и ключовете, вътрешните светлини и фаровете;
  • подмяна на спирачките – последно, но първо по важност е да се уверите, че веднъж щом потеглил, ретро автомобилът е в кондиция да спре. Задължително поставете въпроса за окачването и спирачките по време на прегледа от техник.

Следвайки всички стъпки, вие можете да вдъхнете нов живот на една класическа машина, която макар и запустяла, има много какво да ви даде! 

Защо да се доверим на Rust Hunters Garage за поддръжката на нашия ретро автомобил?

Както вече споменахме, реставрацията на автомобили не е шега и не е за хора, които по принцип не практикуват занаята си в сферата. За да успеете да вземете от тези капсули на времето, всичко което те съхраняват за вас, трябва задължително да ги оставите в ръцете на специалисти. 

Ако в миналото, да намерите ретро техник за поправка на американски автомобил в България, е представлявало огромна трудност, то сега най-добрите механици в сферата са събрани на едно място и ви очакват. Името му? Rust Hunters Garage

Както ще се уверите, дори чрез бърз преглед на сайта им, техните специалисти са готови да дадат на ретро автомобила ви всички полагащи се грижи и то на изгодни цени и да ви гарантират, че след като той излезе от поправка, ще можете да го вкарате в употреба и да отпътувате не само към следващата ви дестинация, но и към тайните на миналото!