Skip links

Защо качественото пребоядисване е важно, за да вдъхнем живот на нашия ретро автомобил?

Минавало ли ви е някога мисъл да си закупите ретро автомобил? Или пък имате стара кола, която тъне в забрава в дъното на гаража ви? Тези бижута, макар и стари и не в най-добрия си вид, могат да се превърнат в автомобилни зверове само след обстойно почистване и няколко слоя боя. 

Какви са предимствата на качественото пребоядисване?

Чрез подлагането на автомобила ви на процес на пребоядисване, вие не само ще възвърнете заслепяващия му блясък и ще гарантирате фантастичния му вид, но и ще го предпазите от други по-нататъшни увреждания. 

Добрият слой боя заличава остатъците от ръждиво покритие и белезите от премахването му, като също така защитава колата от бъдещо развитие на корозия. 

Новата боя може да възвърне колата в стила на ретро епохата, от която е и същевременно да я направи свежа и иновативна придобивка в гаража ви. 

Ако пък нямате планове да използвате автомобила за лична употреба, то имайте предвид, че подобряването на вида му може да повиши колекционерската му стойност и съответно да повиши цената му, както и желанието на любители да се докоснат до това съвременно парче история. 

Как доброто пребоядисване може да промени целия облик на ретро колата?

Времето е нещо, с което и най-здравите машини не могат да се преборят. То си тече, а боята от автомобилите избелява, напуква се и на места дори поддава на натиска на факторите на околната среда и ръждясва. За щастие, има решение и чрез него можете да спасите и най-тежкия случай на забравен ретро автомобил. Ключът се крие в качественото пребоядисване. То е важна стъпка от реконструкцията на колата, защото е решаващо за възстановяването на първоначалния ѝ облик. Една от най-ценените характеристики на ретро автомобилите е техният дизайн и възвръщането му има ключова роля за това машината да блесне в цялата си яркост. 

Качественото пребоядисване може да възвърне автентичния вид на колата, което не само ще е в плюс за външния вид на вашето бижу, но и ще повиши стойността на колата сред ентусиастите и колекционерите. 

Самият процес на реставрация

Да се захванете с реставрацията на стар автомобил не е лесна работа. Много любители на ретро стила се впускат в подобно приключение чисто по любителски начала, докато други прибягват до този процес поради сантиментални чувства към разпадащото се возило.

Каквато и да е причината да започнете такава работа, трябва да сте наясно, че това не е просто поправяне на счупени части. Това е истинско приключение с неочакван край и без ясна времева рамка. Започвайки такава занимавка, трябва да сте готови да влагате страст и любов във всяка стъпка от процеса. 

Ако пък това, да реставрирате стария си автомобил, ви е отдавнашна мечта, но целият процес не звучи като нещо, на което бихте се насладили, то можете да се доверите на професионалисти, чиято ежедневна работа е да вдъхват живот в моторите на тези забравени от времето бижута. 

Как да протече пребоядисването?

Този процес може да протече главно по два различни начина:

  • цялостно пребоядисване – това е първата опция, когато колата е напълно занемарена и оригиналният ѝ вид е тотално избледнял от общата картинка. В тези случаи единственото сигурно решение е тя да бъде изцяло пребоядисана. Най-доброто, което можете да направите, е да се обърнете към професионалисти, които да се опитат да достигнат до автентичния цвят на колата, като така запазват неговата класическа визия и ретро стил. Ако ретро цветът е неразличим, то най-добре е да заложите на нещо по ваш вкус, като се придържате към ярката цветова гама, която е била силно характерна за автомобилите от миналото;
  • частично пребоядисване – в случай пък, че цялостният облик на автомобила е запазен, т той би имал нужда само от лека поддръжка и частична реставрация, за да достигне величествения си вид. На такава частична реставрация могат да подлежат различните части на колата. Често едно от първите места, където е необходим процес на пребоядисване, са джантите. Те нерядко са обект на ръжда и се нуждаят от почистване, като след такова новата боя е задължителна. Ако искате да достигнете максимален ефект на ретро стила, можете да подложите джантите на процес на хромиране. 

Други елементи, които подлежат на същите процедури, са дръжките на вратите и предната и задната броня.

Това какъв метод на пребоядисване ще изберете, зависи от вида, състоянието и нуждите на колата ви.

Защо да се доверите на Rust Hunters Garage?

Пребоядисването е черешката на тортата в цялостния процес от реставрацията на автомобила. То трябва да бъде извършено с максимална прецизност и страст, така че да си гарантирате, че крайният резултат наистина ще си заслужава усилията. 

За да не изпадате в неудобни ситуации и да не се мъчите напразно, има опитни специалисти, чиято работа се изразява в това да превръщат вашите остарели коли, в истински съвременни бижута. 

Не се впускайте в този сложен процес сами, ами потърсете опитна ръка за помощ. Добрата новина е, че бързо и лесно можете да откриете такива специалисти, под покрива на Rust Hunters Garage. Не се колебайте кой е правилният ход, а оставете колата си в сигурни ръце! Rust Hunters Garage ви очакват!